Арбитражната комисия при Българската федерация по баскетбол отхвърли като неоснователна жалбата на Радослава Бъчварова срещу решение на Дисциплинарната комисия от 28.08 тази година.

Бившата състезателка на "Дунав 8806" бе наказана на основание чл. 6, т.1.1 от Правилника за състезателните права и статута на състезателите за неявяването си на лагера на националния отбор за жени това лято. Според правилника тя е със спрени състезателни права за 15 мача у нас, няма право да работи в системата на БФБ за 2 години (при отказ от състезателна дейност), а клубът, който поиска да я картотекира, трябва да плати 5000 лв.

Това лято Бъчварова не се яви на лагера на националния отбор, въпреки опитите на селекционера на тима ни Георги Божков и помощника му Стефан Михайлов да я привлекат. Бъчварова получи и официална покана в тогавашния си клуб – Левски, заедно с още две свои съотборнички.

Арбитражната комисия разгледа случая след жалба от баскетболистката за отмяната на санкцията, но счете, че решенията на ДК са законосъобразни в смисъла на Правилника за статута и състезателните права и сметна жалбата за неоснователна.