Ценни документи, фотографии и публикации, свързани с изграждането на първия мост на Дунава в българския участък на реката, са подредени във фоайето на регионална библиотека „Любен Каравелов“. Изложбата, която поставя началото на отбелязването на 60-годишнината от пускането в експлоатация на Дунав мост, е съставена от експонати от фондовете на Държавния архив, Художествената галерия, Историческия музей и библиотеката.
Експозицията бе открита от директора на библиотеката Теодора Евтимова, която припомни, че именно в тази сграда се е намирало управлението на строежа на моста. Приветствия към събралите се русенци отправиха аташето от Генералното консулство на Русия Андрей Малакей и областният управител Венцислав Калчев.
Спомени за изграждането на съоръжението разказа една от участничките в строежа - доц.Слава Русева, в трудовата книжка на която „Обект 889“ е записан като първо работно място. Когато започва строителството, русенката е ученичка в Механотехникума и работи на обекта като електротехник. Доц.Русева припомни един от най-опасните моменти при строителството на колоните на моста, когато електричеството спира и има риск за хората, работили в основите на моста. За щастие, инженерите успели да възстановят елзахранването и случаят се разминал без инциденти.