Над 10 сигнала са получени само за 2-3 дена в Община Русе за тежко пропадане на улици и тротоари. Опасностите за шофьори и пешеходци са на различни точки в града. Сигнали има за пропадания в края на бул.“Придунавски“, на ул.“Чипровци“, на ул.“Васил Петлешков“, до блок „Мура“ и край пазара като част от тях вече са ремонтирани.
„Сформирана е комисия, която оглежда местата. Целта е по най-бърз начин да се извършат ремонти, за да не се стига до инциденти“, обясни заместник кметът Свилен Иванов.
Най-вероятно пропаданията се дължат на климатичните условия и честите проливни валежи през последните седмици. Част от причините за опасните места обаче са във връзка с прекарана ВиК-инфраструктура или попада в отговорността на Топлофикация, затова ремонтите се разпределят и извършват от различни институции.
От вчера започна и подмяната на повредените и липсващи решетки на шахтите. Предстои да бъдат поставени общо 250 решетки, като ремонтът ще започне от бул.“Липник“, бул.“Цар Освободител“ и бул.“Ген. Скобелев“.