„Енерго-Про“ ще извърши техническо обновяване на системата за обработване на клиентски заявки, поради което касите за заплащане на консумираната електроенергия няма да работят от 20 юни до 24 юни включително, съобщиха от компанията. През този период няма да бъде възможно разплащането в центровете за обслужване на клиенти на фирмата и в паричните салони на партньорите й от Български пощи и Информационно обслужване.
Клиентите, които са забавили плащането на сметките си или срокът им за плащане изтича през периода 20-24 юни, могат да използват касите на „Изипей“, които ще работят с обичайното си работно време (адресите могат да бъдат намерени на интернет страницата на „Изипей“: http://www.easypay.bg), както и касите на „Фаст Пей“ (адресите са налични на интернет страницата на Фаст Пей: www.fastpay.bg).
Алтернативните възможности, които компанията е предоставила на своите клиенти за заплащане на задълженията по безкасов път, са: чрез директен дебит, банков превод, ePay, Transcard, iCard и др.
През тези няколко дни компанията ще продължи да обслужва всички постъпващи заявки, документи и искания на клиенти, но моли за разбиране, че са възможни затруднения.
„Енерго-Про“ въвежда по-съвременна версия на системата, с по-разширени функционалности, съобразени с новата динамична пазарна среда, в която оперират енергийните компании в България. Системата ще създаде допълнителни възможности за по-бързо и ефективно обслужване на клиентите на компанията.