Студентът от Русенски университет Пламен Димитров успешно защити реномето си на един от най-добрите състезатели на България и Европа по канадска борба, печелейки Първата балканска лига по този спорт, която се проведе в Букурещ. Третокурсникът от специалност „Електроснабдяване и електрообзавеждане“ бе един от осемте специално поканени на първенството най-силни състезатели на Балканите. Той представяше България в най-атрактивната категория до 85 кг.
Състезанието се проведе по системата „всеки срещу всеки“ на дясна и на лява ръка. С изключителна борбеност и силна воля Пламен събра 218 точки от всичките преборвания и спечели златния медал.
Пламен Димитров е и европейски вицешампион в същата категория на първенството на континента, проведено  през месец май тази година в Литва. Той представи България и на Световното първенство, проведено от 27 август до 11 септември в Полша, където зае престижното четвърто място.
Преди три години Пламен донесе първия медал за България от 32-ото световно първенство по канадска борба в Мескит, щата Невада (САЩ). Тогава той спечели бронз в категорията за юноши до 70 кг лява ръка. Димитров е и европейски вицешампион за юноши от 2009 г.
На студента с най-яки мишци в Русенски университет предстои участие през месец ноември на силен международен турнир в Париж. На състезанието са поканени само двама състезатели от България - Пламен Димитров (вляво на снимката) и многократният световен и европейски шампион - Цветан Гачевски.