Правомерно ли русенското обединение „Лазарета-АБВ-Инвест“ е избрано за победител в обществената поръчка за ремонт на изоставената къща в непосредствена близост до двора на Механотехникума, ще решава Комисията за защита на конкуренцията. Атакуването на класирания на първо място идва от друга русенска фирма - „Мигети инженеринг“ ЕООД.
Както „Утро“ писа, общо осем фирми подадоха оферти по обявената от областна администрация обществена поръчка. Освен спечелилото обединение от фирми и „Мигети инженеринг“, наддаваха и русенските „АБВ-Русе“, „Роан-90“, „Строител“, „Адис Калинов“ и „Одисей Ив“, както и софийската „Хидроизомат“.
Запустялата двуетажна къща ще бъде стегната с близо 290 000 лева от републиканския бюджет. За какво ще служи напълно обновената сграда след солидния ремонт и кой ще я обитава, все още не е решено. Знае се обаче, че целта е къщата да не се съсипе съвсем и затова ще бъде ремонтирана изцяло. Първият етаж, който сега представлява едно голямо помещение, ще бъде разделен на две с вътрешни преградни стени. Така ще се обособят два отделни имота, които може би ще се превърнат в апартаменти. Вторият етаж също ще бъде самостоятелен.