Официални костюми, вратовръзки и строги вечерни тоалети бяха една от доминантите при официалното откриване на третото издание на Flow фестивала, организиран от Министерството на външните работи на Австрия. На церемонията в Историческия музей, където стартът на фестивала бе даден от д-р Мартин Айхтингер от Австрийското министерство, присъстваха и много млади хора, облечени спортно и обути в кецове. Техният брой се увеличи многократно часове по-късно на концерта на Котарашки и The Rain Dogs.
Радваме се, че наш партньор при първото домакинство на България на Flow фестивала е Дружество „Елиас Канети“ и че събитието се провежда в Русе - кръстопът на култури, посочи Айхтингер. Зам.-министърът на културата арх.Георги Стоев поздрави участниците - 70 млади творци от 10 дунавски държави, и подчерта важността на събитието за бъдещите творчески контакти. На откриването присъстваха посланиците на Австрия в София и Букурещ Герхард Райвегер и Михаел Шварцингер, областният управител Стефко Бурджиев, както и бившият преговарящ с България от страна на Европейската комисия Бриджит Чернота. Преди това австрийската делегация бе приета от кмета на Русе Пламен Стоилов и от областния управител Стефко Бурджиев.
Някогашните търговски складове на дядото на Елиас Канети на „Славянска“ се превърнаха в творческа територия за нестандартни идеи. Изложбата „София ъндърграунд“ наведе на размисли млади и не толкова млади русенци и гости, които разглеждаха инсталациите, рисунките и видеоматериалите в очакване групата на арх.Никола Груев с псевдонима Котарашки да излезе пред публиката. Очакванията се сбъднаха, макар и по-късно от обявения час. Което не попречи на публиката с кецовете да й се радват енергично.
Днес фестивалът Flow продължава - в 17 ч в Речна гара участниците ще представят идеите и концепциите си за проекти, от 21 ч пак там свири група Nasekomix, а от 23 ч - дъб джем и електроник джаз с групата Space Dub Jammers.