Тежък челен удар предизвика днес сутринта 23-годишен шофьор без книжка, който удари челно с  фолксвагена си претоварен с пътници фиат. В мелето има осем ранени, пет от които сериозно.
Кървавият инцидент станал вчера в 8 часа малко след разклона за Танкодрума по пътя за Николово. Там изпреварването е забранено, но това не попречило на неопитния, но самонадеян Борис К. да опита да задмине движещ се пред него автомобил. Старият му „Фолксваген Голф“ се унесъл по мокрия асфалт, заорал в банкета вляво по посока на движение и се забила със скорост в идващ насреща „Фиат Пунто“.
В италианската кола в посока Русе са пътували седем човека - 18-годишният водач, майка му на 43 години - и двамата от Русе. Освен това в колата се возели двама съпрузи на 64 и 65 и майка с момченце на 4 години и дъщеря на 11 - и петимата от Юделник. В голфа е бил само шофьорът. Всичките осем участници в катастрофата били откарани в болницата с три линейки на Спешна помощ.
65-годишният мъж е със счупени ребра и е опериран незабавно, но животът му е в опасност. Жена му на 64 години е с травма на крак. 4-годишното момченце е със счупена лява подбедрица, сестричката му е рана на главата. Майка им, 18-годишният шофьор, майка му и водачът на другата кола са с по-леки контузии по телата и няма опасност за живота им.
Пробата за алкохол на водача на фиата е отрицателна. На шофьора на голфа е взета кръвна проба в болницата.