Отборът на „Бенковски“ /Бяла/ няма да играе през новото първенство в състава на „Б“ група, научи „Утро“. Новината бе потвърдена вчера от президента на клуба Димитър Славчев. „Воеводите“ спечелиха промоция за професионалния футбол след геройски мачове и епична битка със „Светкавица“ /Търговище/, а в дълги периоди и с „Кубрат“.
„Картинката е следната - мислихме, умувахме и накрая се обединихме около схващането, че няма как да издържим финансово на предизвикателството „Б“ група. Затова решихме, че ще е по-добре да се разпростираме според чергата си и да участваме наново в шампионата на третия ешелон. Решението е на Управителния съвет, взето след консултации и с ръководството на общината“, обясни Славчев.
На въпрос кой отбор би следвало да заеме овакантеното от „Бенковски“ място, клубният шеф отговори, че това е от компетенциите на Българския футболен съюз.
„Имаше вариант нашият отказ от „Б“ група да зарадва русенските любители на футбола, но според мен става въпрос за много сложна комбинация, която едва ли може да се осъществи“, отбеляза Славчев.
Отборът на „Бенковски“ ще се събере за подготовка в първите дни на юли.
Първенството на Североизточната „В“ група ще стартира на 17 август.