1000 лева глоба отнесе русенка, заловена да кара чужда кола, при това без изобщо да има книжка и след като сама е монтирала на автомобила чужди регистрационни табели.
Н.С. всъщност искала да прави добро - детето на съседката си наранило крака и трябвало да бъде откарано в болница. Оправната дама се сетила, че у съседите има ключ за автомобил с немска регистрация, който стоял паркиран пред блока. Колата била на приятеля на съседката, но той бил в Германия. Затова Н.С. просто грабнала ключа, натоварила детето и майка му и потеглила. Като преди да тръгне, решила да смени табелите, за да не се набива в око с чуждата регистрация. Макар че нямала книжка, Н.С. преди това имала кола. Впоследствие я издала за скрап, явно след катастрофа, но си била запазила табелите. Затова смело ги монтирала и тръгнали към болницата.
И още на първия ъгъл налетели на патрулка. Оттам работата стигнала до прокурор, а вчера Н.С. бе и осъдена от Районния съд. Като за първи сблъсък със закона в биографията, мина само с глоба.