На 16-и юни за пръв път се провежда Европейски ден на тениса – съвместна инициатива на Спешъл Олимпикс Европа и Европейската тенис асоциация, тенис клубове и федерации от цяла Европа.

Европейският ден на тениса е съвместна инициатива на Спешъл Олимпикс Европа и Европейската тенис асоциация, като използват силата на тениса, за да създадат един свят, в който хората с интелектуални затруднения намират приятелства и усещат радостта от победата, благодарение на спорта.

Приятелите на Спешъл Олимпикс, които подкрепят кампанията са: Световния №1 Рафаел Надал и хърватския тенисист Марин Чилич, легендата на световния тенис Борис Бекер, белгийска тенисистка Жюстин Енене, водач в световната ранглиста, Ким Клайстерс - белгийска тенисистка, първа в световната ранглиста през 2003 г. и младата българска звезда Григор Димитров.

По случай Европейския ден на тениса в България стартират:

Благотворителната инициатива на семейството на Григор Димитров в подкрепа на Спешъл Олимпикс България, като предоставиха официалната фланелка на състезателя от успешното участие в Хопман Къп`2012 да бъде продадена на търг в подкрепата на участието на Юммю Халил (атлет на Спешъл Олимпикс Хасково) в Европейските игри на Спешъл Олимпикс Антверпен`2014. Спешъл Олимпикс България очаква наддавателни предложения до 31 юли 2014.

Националната кампания "Достъп до тенис", която има за цел да създаде на благоприятни обществени нагласи за достъпа до тенис на хората с интелектуални затруднения на национално, регионално и местно ниво в периода до Световните летни игри на Спешъл Олимпикс`2015. Чрез Декларацията за достъп до спорт тенис клубовете ще изразят своята воля да бъдат среда, която подкрепя атлетите с интелектуални затруднения, като организират целогодишно тренировъчна и състезателна дейност за тях и ги подпомагат да споделят своите дарби и приятелства със своите семейства, близки и с местните общности.