Депутатът Ферихан Ахмедова беше домакин на свещения мюсюлмански празник Курбан Байрам, който вчера ДПС отбеляза в офиса си. Членовете на Движението бяха уважени от областния управител Венцислав Калчев и неговата заместничка Милена Хинкова, от зам.-кметовете Свилен Иванов и Димитър Наков, които връчиха  поздравителен адрес от кмета Пламен Стоилов. Димитър Кънчев представляваше Общинския съвет. С торта и поздравления за празника дойде и бившият кмет и настоящ общински лидер на БСП Божидар Йотов.
Ферихан Ахмедова благодари на гостите за уважението и разказа притчата за жертвоприношението на пророка Ибрахим, която стои в основата на празника. Като спази традицията, тя поиска прошка от присъстващите за всяка неволна обида. Едва ли има други засегнати освен мен, пошегува се зам.-кметът Свилен Иванов, като по този начин напомни за вечните спорове между него и депутатката, докато тя беше общински съветник.
Ахмедова отбеляза, че тази година по изключение приема гости в офиса още в първия ден на Байрама  заради новия вот на недоверие на ГЕРБ, който се обсъжда в парламента днес и ще се гласува утре. Дори тази новина обаче не помрачи празничния тон. Той беше съпроводен от вкусни сладкиши, сред които прословутата турска баклава отново бе №1.