Новак Джокович ще се венчае за своята дългогодишна приятелка Йелена Ристич на 9-и юли, предават сръбските медии. Сватбената церемония ще бъде в Черна гора.

На празненството на остров свети Стефан са поканени освен роднини и доста приятели на двамата. В момента Йелена е бременна и затова е решила да наеме сватбена агенция, която да се грижи за цялостната организация. Също така сигурността на всички присъстващи ще бъде гарантирана от наети за целта служители.

Сред гостите се очаква да бъдат и някои от по-близките колеги на Джокович, сред които са Виктор Троицки, Янко Типсаревич, Ана Иванович, Йелена Янкович, Ненад Зимонич, Анди Мъри, Мария Шарапова и други.

В последните дни Джокович и негови приятели бяха забелязани да се забавляват в Ибиса и това бе определено като неговото "ергенско парти".

Очаква се по-късно през годината двамата с Йелена да станат родители, но Новак не се притеснява от бъдещите отговорности. "Готов съм да сменям пелени и да не спя по цели нощи. Знам, че ще е трудно и ще съм много уморен, но ще се справя," казва Джокович.