Какъв е велосипедният план на Русе и каква визия и цели ще търси да постигне той. Това ще са част от въпросите, които ще бъдат поставени на общественото обсъждане на плана за велосипедната мрежа, който е част от мащабния проект за Интегрирана система на градския транспорт. Дискусията ще се проведе на 19 юни, четвъртък, от 17.45 часа в Пленарна зала. На нея ще бъде представена предварителната схема на предвидените видове велосипедни трасета, както и варианти за велоалеи по ул.“Борисова“ и ул.“Константин Иречек“.
Обществената поръчка за разработване на план за велосипедната мрежа беше спечелена от варненската фирма „Инжконсултпроект“ ООД.
А в четвъртък вечерта най-после се проведе традиционното шествие на велосипедистите, което бе отлагано три пъти заради проливните дъждове. Колоездачите на Русе не се отказаха и обиколиха града, като посветиха събитието на Деня за ходене на работа и училище с велосипед. След като се върнаха в отправната точка - площад „Свобода“, организаторите от сдружение „Вело Русе“ наградиха децата, които участваха в конкурса „Хайде с нас на колело“. Победители са Дария Стефанова, Бригита Богданова и Михаела Михайлова от СОУ „Васил Левски“, а Училището по изкуствата получи наградата в специализирания раздел за професионалисти.