Спечелване на 9 точки до края на есенния полусезон е целта, която си поставя наставникът на „Дунав“ Самир Мъстънов. Както „Утро“ писа, той заема временно поста до Нова година. Ако успее да промени играта на тима така, че той да почне да печели мачовете си, младият треньор може да получи и титулярното място начело на русенци.
Тази седмица „Дунав“ гостува на „Ботев“ в Гълъбово.  Програмата по-нататък включва мач в Русе срещу „Спартак“ /Варна/, който може и да не се състои, поради финансовите затруднения на „соколите“, гостуване в Монтана на едноименния тим и отново на Градския стадион в Русе с „Ботев“ /Враца/. Задачата е от тези четири мача да се спечелят три победи.
„Мислим вече за мача в Гълъбово. Изгледах записи на два техни мача, мисля, че имат добри футболисти, но организацията им куца, нещо от което трябва да се възползваме“, каза Мъстънов.
Наставникът на дунавци продължава да е недоволен от играта на отбора в защита и затова тази седмица ще промени традиционния план за подготовка. Физическите занимания първите дни ще бъдат допълнени със специални тренировки за бранителите, към които ще се присъединят и няколко халфа. „Тия два гола в събота можеше и да не ги допуснем, дойдоха след елементарни тактически грешки. Хубавото е, че имаме двама равностойни вратари, които играят добре“, каза той.
Лошата новина за „Дунав“ е, че разтежението на Младен Стоев изглежда ще се окаже сериозно и той няма да може да се възстанови до уикенда. Днес футболистът ще пътува до столицата, където ще мине преглед при лекаря на ЦСКА. Стоев се контузи на мача с „Лудогорец“ в събота и напусна принудително терена още в 28-ата минута.