Людмил Киров ще е помощник треньор в щаба на новия старши наставник на „Дунав“ Веселин Великов. Двамата са играли рамо до рамо в отбора на „Берое“ и се познават отлично. През последната година Киров бе кърмчия на старозагорския „Верея“ в тима с играчи до 18 години и постигна доста хубави неща за скромния клуб. 
С назначението му управата на ФК „Дунав“ удържа на думата си да заложи на специалист от Русе.
А 38-годишният Киров е добре познато име на дунавските фенове. Рожба на „Дунав“, той започна кариерата си в родния отбор, с чийто екип игра в три периода през различните етапи от кариерата си. Бившият полузащитник има солиден стаж в „А“ група като играч на „Левски“ /Кюстендил/ и „Черно море“ /Варна/. Неговата сила на терена бяха хубавите далечни пасове и умението му да стреля мощно от всякаква дистанция. 
„Вярно е, че Людмил ще бъде мой помощник. На мене не ми трябва човек, който само да ми реди конусите по време на тренировка, а да ми помага на равна нога. Помощникът ми е човек, който разбира футболната игра, освен това имам добри впечатления от работата му с отбора на „Берое“. Говорих с Людмил и мисля, че се разбрахме да действаме в сплотен екип за утрешния по-добър ден на „Дунав“, коментира лаконично пред „Утро“ старши треньорът Веселин Великов.
По предварителна програма новият треньорски тандем ще изведе футболистите за първа тренировка в първите дни на юли.