Манията по новия спорт с нестандартните обувки „Канго джъмпс“ ще бъде за първи път представена на открито и безплатно в Русе. Инициативата е на собственика на „Макс Джим“ Мариос Чортан, който популяризира атрактивните подскоци в града. Фитнесът под небето ще се проведе в събота и неделя от 20 до 22 часа пред сградата на Операта на фона на сухия фонтан. Спортното събитие ще събере на едно място инструктори от Румъния и България, а всеки любопитен и с грижа за здравето си ще може да пробва атрактивните обувки и да се запознае с първите стъпки с тях.
„Идеята е да се покаже новата тенденция в спорта - да се обръща внимание не само на здравето на децата, но и възрастните да полагат грижа за състоянието си“, коментира Мариос Чортан. Той обясни, че шантавите обувки са създадени по швейцарска технология и първоначално са помагали за възстановяване на хора, пострадали при катастрофи. След това обаче навлезли и в спорта и благодарение на тях става възможно изгарянето на 1000-1200 калории за един час.
„Тренировките с „Канго джъмпс“ вдигат тонуса на мускулите и тялото отслабва като в същото време не се претоварват гърбът и колената за разлика от вдигането на тежести, при което страдат ставите“, обясни румънецът.
Препоръчително е хората, решили да се захванат с нетрадиционните подскоци, да са с тегло между 50 и 100 килограма. Подобни фитнес акции на открито са планирани и за следващите месеци.