Първото бебе от четворката, която дойде на бял свят в Русе на 9 септември, вчера бе изписано от Неонатологичното отделение и вече мама и тати ще се грижат за него. Ранес се оказа най-лаком и вече тежи 2050 г, затова и ни го дадоха, щастлива е мама Севи. Другите трима - Бенет, Енес и малката Севи, ще останат още в болницата и там ще трябва да наддават на килограми.
Ако изпишем и четирите едновременно, това ще е шок за родителите им, затова ще прибавяме постепенно мъничетата във фамилията, категорична бе д-р Нина Радкова, началник на микропедиатрите. Тя поясни, че грижите за едно бебе са изключително много, а за четири ще трябва да се умножат по толкова.
Семейството на Севи и Ерхан обаче все още не са се нанесли като наематели в общинския двустаен апартамент в „Чародейка“, тъй като текат ремонтни дейности. Майсторите започнаха да сменят плочките в банята и се надяваме скоро да приключат, каза младата майка на четиризнаците. За тях обаче трудностите предстоят, тъй като освен за бебетата, трябва да помислят и за обзавеждането на напълно празния си дом. Бебето Ранес вчера се настани в малкото жилище на прабаба си, но се чувства спокоен в прегръдките на родителите си.