Веднага след последния двубой от квалификациите с Чехия ще започнат преговори за нов договор на Любослав Пенев. Сегашният изтича след няколко седмици.

За момента вариантите пред Любо са два - БФС увеличава заплатата му или поема испански клуб, пише "Меридиан мач".

Президентът на БФС Борислав Михайлов спомена, че няма никакви проблеми с Любо и желае той да продължи контракта си. След мача с Армения пък Любо Пенев заяви, че новият контракт засега не е важен за него и приоритет е мачът с Чехия.

Проблем при преговорите може да се окаже оферта от отбор от Примера Дивисион. Името на клуба за момента се пази в тайна, но се предполага, че е някой от бившите отбори на Пенев (б.р. - Валенсия, Селта). Клубове от рода на Малага, Севиля и Леванте също са сред възможните варианти за специалиста.

"Някой ден може би ще стана треньор в тази страна. В Испания се чувствам като у дома си. Познават ме, аз познавам много хора във футбола, езика. Логично е един ден да поема тим от страната. Там се изградих сто процента като професионалист. Но не бързам. За мен това е важно, в съзнанието ми е", каза Любо преди няколко месеца.

Той направи доста успешна кариера като футболист и през 1996 година спечели Шампионската титла и Купата на Краля с Атлетико Мадрид.