Пет пъти осъжданият Орлин Йосифов, който с груба сила дръпна обеците от ушите на 81-годишна пенсионерка на 9 юни вечерта, остава в ареста. Това реши вчера Русенският окръжен съд, като наложи най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража. Решението може да се обжалва, но това едва ли ще стане, тъй като самият 26-годишен рецидивист заяви, че мястото му е в ареста.
Орлин пробвал да разсее възрастната жена с общи въпроси и издебнал момента, в който тя се заговорила със съседка. Застанал зад нея и дръпнал рязко и болезнено златните халки от ушите й. След това побързал да замени двата грама накити на стойност около 100 лева за суха пара, но там била грешката му - служителят в заложната къща се усъмнил и сигнализирал за случая. В резултат от грабежа бабата не само е в стрес, но и с разкървавени уши. А рецидивистът бе задържан на 10 юни за 72 часа.
26-годишният мъж е съден последно за хулиганство, което го пратило в затвора. Не работи и не е социално ангажиран, посочи съдът. Първата му присъда е още като непълнолетен. Вчера Орлин заяви, че приятелката му е бременна в третия месец и търсел пари, за да плати аборта й, но не намерил. За грабежа рецидивистът може да получи наказание между 5 и 15 години, като той е изявил желание за споразумение.