Хора, които учат българския език като чужд, не могат да четат и са готови за 20 лева душата си да продадат, вече години наред посочват управлението на България и това е причината ние да искаме въвеждане на образователен ценз и задължително гласуване. Това обяви вчера в Русе лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Той допълни, че всички партии в коалицията „България без цензура“ са подписали гаранции, че не биха се коалирали с ДПС за управлението на страната.
През последните 25 години България се управлява от политически мошенници, които спорят не за идеи, а за това кой е в далаверата и ще вземе комисиона от „Южен поток“ и не се интересуват как българинът си плаща кредитите, каза още Каракачанов. Според него е най-разумно е извънредните избори да са в края на септември или началото на октомври. Ние нямаме нищо против и на 20 юли да има избори - Илинден е паметна дата за ВМРО и ще вдигнем хората си като на въстание, но това ще доведе до още едни избори на следващата година, каза още лидерът на воеводите. По отношение на служебния кабинет, който се очаква да се сформира, Каракачанов определи като добър вариант кормилото на държавата да бъде поето от председателя на БАН акад.Стефан Воденичаров - човек с ясна визия за излизане на страната от всички видове кризи, които й тежат.
Според зам.-председателя на организацията Искрен Веселинов би трябвало да има и законодателни промени, като се дадат повече правомощия на президента. Не може „Малката тухла“ да е депутат втори мандат и да има законодателна инициатива, а президентът, който е избран мажоритарно, да няма такава, аргументира се Каракачанов.