Новият треньор на "Левски" Антони Здравков осъзнава огромната отговорност, с която се нагърбва, съгласявайки се да поеме отбора в толкова труден момент. Сухия каза какво иска да промени при "сините", разчитайки много на асистентите си Елин Топузаков и Мариан Христов. Здравков също така коментира и скандалите на "Герена" от последните дни и най-вече грозното събличане на Ивайло Петев, който се гласеше да поема отбора, но група фенове не го допуснаха.

"Лошото е, че тези грозни неща няма да се забравят. Виждаше се, че има напрежение на "Герена". Завърнах се през юли като директор на школата и знам за какво става въпрос. Моето мненение е, че изпуснатата титла в последния момент миналия сезон повлия на футболистите. Падна им самочувствието и това им се отразява на играта. Голяма част от тях остнаха в отбора. Изпуснатата титла в последния момент определено дава отражение. Дали футболистите бойкотират треньорите? Малко вероятно е това. Първенството започна с Митов, после Йоканович, говорим за спорт, професионализъм. Не може да ти заплащат за нещо и в следващия момент да бойкотираш работата на треньора. Нали всички сме професионалисти", коментира при гостуването си в предаването "Спортна треска" по БНТ1 Антони Здравков.

"Определено тежестта, с която се нагърбвам, е голяма. Няма да се правя на велик. Осъзнавам с какво се съгласих. Разчитам на 100 процента на Христо Йовов, Елин Топузаков и Мариан Христов. И преди съм изпадал в подобни моменти. Мисля сега да подходя малко по-нетрадиционно. Искам да разчупя студенината в съблекалнята. Без футболистите си нищо. Дори най-великият треньор без играчите си е нищо. Аз няма да печеля съблекалнята с приказки, да държа речи. Мисля да я спечеля с доверието. За да повярват играчите на един треньор, първо той трябва да се докаже пред тях", сподели спецът.

"Смятам, че в "Левски" има футболисти, които да направят нещата така, че да привлекат към себе си и тези, които в момента са обезверени. На момчетата не им се иска да продължава да се излагат. Искат да побеждават, да печелят мачовете и публиката", каза още Здравков.

"Аз съм демократичен човек. Не мога да бъда диктатор. Абсолютно навсякъде, където съм работил, съм се съобразявал с мнението на хората около мен. Разчитам много на Йовов, Топузаков и Мариан Христов. Искаме да се докажем не пред нас, а пред футболистите. Трябва час по-скоро да изведем отбора от кризата. Всички сме с равни права, но не и равни тежести и отговорности. Има една приказка "много баби, хилаво бебе". Няма да разпръскваме вината, а ще се работи. Без отбора, без ръководството, в напрежението може нещо да изпуснеш. Отговорността трябва да бъде поета от някого, при това от един човек, а не от двама или трима. Спортно-техническият директор трябва да носи отговорността от представянето и на треньори, и на футболисти. Така го разбирам аз. Когато 4-5 човека носят еднаква отговорност и никой не търси сметка на някого, няма как да стане", продължи новият треньор на "Левски", който и преди е заставал "на пожар" начело на любимия си отбор.