Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира в Куинс, след като победи Едуар Роже Васлен със 7:6(3), 6:4. Българинът изпита повече затруднения в първия сет, но го спечели с тайбрек. във втория Димитров достиган до важен пробив, който френския му съперник не успя да върне.

С победата Гришо си осигури 17 430 евро от наградния фонд и 45 точки за световната ранглиста, а в спор за място на полуфиналите ще се изправи срещу победителя от мача между Александър Долгополов и Ярко Ниеминен.

Григор Димитров - Едуар Роже Васлен 7:6 (3), 6:4

Първи сет
Гришо откри двубоя с два поредни аса и спечели подаването си, но Васлен също бе непоколебим при сервиса си - 1:1. Димитров дръпна бързо с 2:1, а след това стигна и до първия си пробив благодарение добър уинър и минаващ удар - 3:1.

Григор не срещна никакви трудности при своето подаване и поведе с 4:1, като се очакваше лесно да затвори този сет. Хасковлията бе близо до нов пробив, след като дръпна с 30:0 при сервис на Васлен, но все пак французина взе своето - 4:2. Последва нов безпроблемен гейм за хасковлията, който не даде дори точка на своя противник, печелейки подаването си за около минута.

Световният №53 намали изоставането си на 3:5, но Григор застана на сервис за затваряне на сета. Тук българският тенисист се пропука и позволи на своя съперник да дръпне с 40:0, а след това да стигне до толкова важния пробив - 5:4.

Васлен стигна до равенството, след като спаси два сетбола за Димитров. Въпреки пропуснатите възможности в предишния гейм хасковлията не трепна в своето подаване, не давайки дори точка на Васлен и принуждавайки го отново да сервира за оставане в сета. Французинът бе непоколебим и прати първия сет в тайбрек. Там Гришо стигна до 3 минипробива и триумфира в първата част - 7:6 (3).

Втори сет
Тази част започна със стабилен сервис гейм за французина, а Григор постъпи по същия начин и изравни резултата - 1:1. Васлен отново дръпна напред в резултата след гейм на 30, но хасковлията също бе стабилен при подаването си - 2:2.

Григор успя да стигне до пробив при третото заставане на французина на линията. Васлен поведе с 40:15, но следващите четири разигравания бяха за нашето момче - 3:2. Реализираният пробив отново бива моментално затвърден след стабилен сервис гейм на 15, приключил с два поредни аса за хасковлията. До края двамата бяха прецизни при подаванията си и след 6:4 Гришо продължава напред.