Собственичка на 4 кучета, отглеждани в тристайно жилище в блок „Родопи“, бе осъдена да ги изведе оттам. Решението вече е в сила и жената ще трябва да се раздели с любимците си на всяка цена, за да не си навлече по-големи неприятности.
Куриозната история е без аналог до момента в Русе. Кучетата са регистрирани, имат си паспорти, само че  пречат на останалите хора в блока и най-вече на съседа отдолу, който денонощно трябвало да търпи техните лай и миризми. Отгоре на това човекът се оплаква, че покрай хигиенизирането след кучетата в апартамента му тръгнали течове и мухъл, затова е поискал и 2000 лева обезщетение.
През март Районният съд осъди собственичката на кучетата да ги махне от жилището и да плати 900 лева обезщетение за вредите у съседа. При обжалването пред РОС обаче се оказа, че е допуснат процесуален гаф, който налага втори състав районни магистрати да преразгледат делото в частта за обезщетението. Но по отношение на прогонването на кучетата и двете съдебни инстанции бяха единодушни: тормозът над съседите да се спре, а животните да бъдат изведени от блока.