Дълъг ремонт отново налегна Гредовия мост по-малко от година след последните аварийни дейности, които бяха предприети за неговото възстановяване.
В момента се укрепва ремонтираната преди месеци дилатационна фуга. Работниците обясниха пред „Утро“, че след издълбаване на части от нея ще бъде поставено специално лепило, за да се избегне рискът от напукване. След това екипът ще се измести на няколко метра по-близо до града до другата фуга на злощастния мост. Тя е от старите железни съоръжения и на места дори липсват части от нея, затова ще бъде изцяло подменена с нова. През това време движението ще бъде пуснато само в едното платно.
Ремонтът на дилатационната фуга на Гредовия мост беше приключен на 16 ноември миналата година. Средствата за него бяха отпуснати от аварийната програма за 2012 година на Агенция „Пътна инфраструктура“. Самият ремонт бе извършен от „Девня трейд“ за 93 600 лева.
Целият мост бе рехабилитиран през 2000-2001 година, а злощастната фуга, чиято поправка върви в момента, за пръв път се повреди през 2010 година.