За титла от "Уимбълдън" се размечта Григор Димитров, след отличния си старт на първия за сезона турнир на трева в Куинс.

Българинът победи Джемс Уорд (Вбр) със 7:5, 6:3 във втори кръг на сингъл. От трибуните го подкрепяше гаджето му Мария Шарапова. По-късно във вторник вечерта Гришо и Станисрас Вавринка се наложиха с 6:4, 6:4 над представителите на домакините Кен и Нийл Скупски. В следващата фаза на състезанието ще срещнат Даниел Нестор и Ненад Зимонич, и двамата бивши номер 1 в света на двойки.

"Целта ми е един ден да стана член на "Уимбълдън" и най-лесният начин за това е да спечеля седем мача", каза с усмивка Гришо относно факта, че всички шампиони на турнира автоматично биват приети в този престижен клуб. "Вярвам, че е възможно, но трябва да гледам на нещата стъпка по стъпка. Всеки път на "Уимбълдън", съм обзет от положителни емоции. Като цяло в Англия се чувствам доста комфортно. Също така спечелих "Уимбълдън" при юношите, така че нормално e да мечтая да за големия турнир. Защо пък не?", каза още Димитров.

Вчера той разпусна с масаж, за който се похвали в "Туитър". "Кралски масаж в Кралския клуб", написа Гришо под селфито в профила си в "Туитър". Маша пък пусна свое снимка от метрото. "Когато сме в Лондон, така пътуваме...обикновено", отбеляза тя.