Президентът на ФК „Дунав“ д-р Симеон Симеонов, членът на УС на клуба и зам.-кмет на Русе Иван Григоров, изпълнителният директор Теодор Георгиев представиха новия старши треньор на представителния отбор Веселин Великов. На пресконференцията присъства и зам.-кметът Свилен Иванов, който ще консултира ръководния и спортно-технически щаб в качеството си на човек с достатъчно солиден мениджърски опит в успешния баскетболен проект „Дунав 8806“.
„Приемам голямо предизвикателство. Впечатлен съм от професионализма на клубното ръководство и от неговата амбиция да изгради силен „Дунав“. Моята задача е отборът да играе красиво, с характер, със стил и да се върне бързо в професионалния футбол. Ще обърнем очи и към школата. Вече разполагам с телефоните на всички футболисти, играли с „Дунав“ през последния сезон. Ще разговарям с тях, за да разбера кой какво мисли да прави, а накрая ще взема решение на кого ще мога да разчитам. Със сигурност ще имаме попълнения и отвън, но на този етап не е сериозно да се говори с имена“, заяви Веселин Великов.
Първото занимание на тима ще бъде насрочено за около 1 юли, а договорът на наставника ще е за една  плюс една години.
„Това е напълно нармален и логичен договор предвид нашите амбиции - да се върнем в „Б“ група, а после да атакуваме първото място и във втория ешелон“, обясниха клубните шефове. 
Клубното ръководство обяви, че Великов ще работи с двама помощници, като единият от тях ще се занимава с подготовката на вратарите. Другият асистент щял да бъде избран след интервюта. На този етап кандидатите за дясна ръка на Великов били трима, и тримата от Русе.
„Даваме пълен карт бланш на Веселин Великов да работи така, както намира за правилно. Никой няма да се меси в неговата спортно-техническа работа. Ние като екип ще му помагаме с каквото можем“, отговори Иван Григоров на въпроса дали старши треньорът ще има свобода за самостоятелни действия и решения.
Свилен Иванов отбеляза, че опитът му от баскетбола не може да бъде пренесен като шаблон във футбола, но има допирни точки в организацията и стратегията на работа.
„Бюджетът ни ще е малко по-голям за отбор от „В“ група и малко по-малък за тим от „Б“. Идеята е да сме готови отсега за предизвикателството във втора дивизия. Е, нямаме генерален спонсор, затова ще заложим на схемата за финансиране на баскетбола, където се събират неголеми суми от повечко фирми с афинитет към спорта. Смея да кажа, че на този етап бюджетът за ФК „Дунав“ е осигурен“, заяви Иванов.
Директорът на школата Борислав Богомилов обясни, че в нея ще работят петима треньори - той, бившият вече наставник на мъжете Самир Мъстънов, Драгомир Григоров, Митко Тотев, Свилен Касабов.
На въпрос от залата дали не бива да се предприеме чистка сред спецове в школата, изпълнителният директор на обществени начала Теодор Георгиев заяви, че всеки ще се доказва чрез работа.
„Ако някой не работи както трябва, навън за неговото място чакат двама треньори с лиценз „А“ и седем с „Б“, посочи Георгиев, като отчете, че „материалната база е в трагично положение“. Той отбеляза, че в школата ще се работи по модела на големите клубове, нищо че техните бюджети от 500 000-600 000 лева са несъпоставими с този за децата и юношите на „Дунав“ - 50 000.
В този смисъл клубното ръководство решило да открие отделна сметка за финансиране на школата.
„Всеки, който иска да помогне, може да го направи, без да се притеснява, че лептата му ще отиде за мъжкия тим. Всеки спомоществовател ще получи съответен документ“, изрично обясни клубната управа.