Една година условно получи бившият шеф на Териториалното звено за борба с организираната престъпност във Велико Търново Орлин Тодоров.

Присъдата бе произнесена от окръжния съдия Пламен Борисов. Тодоров трябва да плати и глоба от 2000 лева, както и разноските по делото в размер на 2032, 65 лв. Остава и наложената му паричната гаранция от 6000 лева.

Подсъдимият бе признат за виновен само по едно от повдигнатите обвинения, а именно за разгласяване на класифицирана информация, събрана със СРС- та, на свидетелите по делото Петър Христов, Красимира Михайлова и Екатерина Праматарова.

По обвиненията за разгласяване на държавна тайна по досъдебни производства, злоупотреба със служебно положение и склоняване на длъжностни лица да нарушат служебните си задължения при разследвания и наказателни производства Тодоров бе оневинен.

Ловешкият обвинител Валентин Вълков, който поиска осем години затвор за бившия антимафиот, заяви че след като се запознае с мотивите на Окръжен съд- Велико Търново ще обжалва в законоустановения срок. Самият Тодоров коментира лаконично, че след като преспи ще реши какво да предприеме.