Без да се напъва много „Лудогорец“ надви с 4:1 „Дунав“ в първата среща между двата тима от 1/16-финалите в турнира за Купата на България и взе приличен аванс преди реванша в Русе утре. Головете за шампионите отбелязаха Мишел Платини (16), Марселиньо (33), Александър Барт (57) и Даниел Абало (77). Ахилесова пета в играта на дунавци беше организацията в защита. Два от головете за домакините дойдоха след центрирания от корнер, намерили непокрити нападатели на „Лудогорец“. На няколко пъти по 3-4 русенски футболисти се втурваха да пресрещат човека с топката, а оставяха без никакъв надзор други противникови футболисти.
При все че вниманието на дунавци бе приковано най-вече към отбраната, те показаха и зъби - Деян Димов може да се гордее с великолепния си шут отдалеч, изненадал вратаря на домакините и донесъл почетния гол за „Дунав“. „Драконите“ бяха много близо до гол и в 41-ата минута, но ударът на Владимир Каптиев срещна страничната греда.
Треньорът на разградчани Стойчо Стоев не даде почивка на титулярните си футболисти и заложи на най-доброто, с което разполага в момента. Единствено националните състезатели на тима не бяха на линия за двубоя. В първите минути домакините бяха малко неконцентрирани, което позволи на „Дунав“ да отправи два удара към Аргилашки, които обаче не затрудниха младия страж. Шампионите отговориха в 16-ата минута. Бургзорг проби отляво и надбяга двама бранители в бяло, след което подаде към Платини, който от много трудно положение с атрактивен удар откри резултата. В 33-ата минута бразилецът се извиси над всички в наказателното поле след центриране от корнер и свали топката към непокрития Марселиньо. Атакуващият халф овладя кълбото и от няколко метра направи 2:0. В 41-ата минута Каптиев излезе на чиста позиция и отправи хубав удар, но нацели страничната греда. Отново след ъглов удар падна и третото попадение малко след почивката. Този път Барт скочи най-високо и след удар с глава прониза Тодоров.
В 66-ата минута Димов стреля от сериозна дистанция, младият вратар на домакините бе изненадан и топката се оплете в мрежата му за 3:1. Това амбицира футболистите на „Лудогорец“, които искаха да решат всичко в 1/16-финалния сблъсък още днес. В 77-ата минута Платини пусна чудесен пас към Марселиньо, първото центриране на халфа не бе успешно, но при втория опит успя да намери останалия сам пред празната врата Абало и испанецът от няколко метра оформи крайния резултат.
„Лудогорец“: Аргилашки, Шоко, Моци, Барт, Кайсара, Бургзорг (79-Китов), Ешпиньо, Александров (70-Абало), Марселиньо, Стоянов (77-Бакалов), Платини.
„Дунав“: Тодоров, Георгиев, Григоров, Милчев, Хасанов, Уатара, Димов, Раденцов (83-Александров), Стоев (73-Джелилов), Иванов, Каптиев (89-А. Георгиев).