Четвърта възрастна жена е обрана чрез телефонна измама за последните десет дни в Русе.
Този път пострадала 83-годишна жена от квартал „Възраждане“. В сряда около 14.30 часа се обадил мъж, който се представил за лекар и заявил, че снаха й си е счупила крак и са необходими 6000 лева за поставяне на златни пирони. Бабката промълвила, че има само 4000. „Докторът“ великодушно се съгласил да ги вземе и изпратил човек пред блока на жертвата.
Заради новата вълна телефонни измами от Областната дирекция на МВР вчера пак предупредиха, че възрастните хора първо трябва да се свържат с близките си, когато получат подобни обаждания или да подадат сигнал на безплатния телефон 112.
Точно така е действала 77-годишна жена в Горна Оряховица, на която се обадил „д-р Илиев“ и поискал 5000 лева за лечение на снаха й. Старицата се усъмнила, че я мамят и подала сигнал в полицията. Така докато „санитарят“ от село Куцина вземал парите, ченгетата заловили 43-годишния ветовчанин Димитър Дъвката. Малко по-късно е заловен и основният играч в измамата П.П., на 20 г., също от Ветово, който изиграл ролята на „д-р Илиев“. Двамата са известни телефонни измамници, но въпреки това са пуснати от ареста с подписки.