Русенци станаха първи на турнира по плажна борба от седмото издание на младежкия олимпийски фестивал в курорта Албена.

Анатоли Челиков бе определен за супершампион, след като в решителната битка победи съотборника си от "Юнак Локомотив" Йоан Цонев, който бе с 20 кг по-тежък.

Преди това двамата триумфираха съответно в лека и тежка категория.

Бронзовият медалист от Евро 2014 за кадети Севгин Хасан остана трети при тежките.

При девойките супершампионка е Сезен Бехчeтова (ЦСКА) след успех над Йоана Маринкова ("Васил и Георги Илиеви", Кн). Преди това състезателката на "червените" и съперничката й спечелиха всичките си схватки съответно в лека и тежка категории.

Турнирът по плажна борба бе поверен на международните рефери Милен Марков и Левон Александров, който миналия месец прекрати съдийската си кариера на международния тепих.

Днес ще бъдат определени победителите в останалите 6 спорта - футбол, баскетбол, плажен волейбол, тенис на маса, плуване и лека атлетика.

Надпреварата бе открита днес от вицепрезидента на БОК и шеф на федерацията по аеробика Йорданка Благоева. На церемония присъстваха Стефан Китов - председател на Българска федерация по тенис на маса и Маргарита Тодорова - изп. директор на "Албена" АД. "Искам специално да благодаря на всички вас, на ръководителите и треньорите ви, че сте тук, в Албена, където условията за провеждането на турнира са отлични - заяви Благоева. - Пожелавам ви приятни емоции и съм убедена, че всеки един от вас ще даде максимума от възможностите си. Силно се надявам и вярвам, че сред вас са новите европейски, световни, а защо не и олимпийски шампиони на България." По традиция издигането на знамето отново бе поверено на борец. Честта да издигне трибагреника получи Георги Траков, който след церемонията стана трети в кат. "тежка" от турнира по плажна борба. Във феста "Олимпийски надежди 2014" сили ще мерят над 500 състезатели от 15 до 18 години, включително и гости от Румъния, които са представени с по два отбора във волейбола и баскетбола.