Най-добрият български тенисист Григор Димитров, постигна втора победа само за 3 часа в турнира на трева в "Куинс клъб" (Лондон).

След като Гришо преодоля на сингъл Джеймс Уорд със 7:5, 6:3, той продължава напред и в надпреварата на двойки.
Нашето момче заедно с третия в света Станислас Вавринка от Швейцария разбиха с 6:4, 6:4 състезаващите се за Великобритания братя Скупски. Благодарение на този успех двамата си заработиха 3,440 евро от наградния фонд и по 20 точки за световната ранглиста на двойки, а в следващата фаза на състезанието ще срещнат далеч по-голямо препятствие в лицето на Даниел Нестор и Ненад Зимонич.

Нестор и Зимонич са едни от най-добрите играчи на двойки на АТР тура, а цифрите говорят достатъчно - и двамата са стигали до №1 в света, и двамата са печелили титли от Големия Шлем (8 за канадеца и 3 за сърбина), а три от тях дойдоха, след като си партнираха заедно. Две от тях бяха именно на трева - на Уимбълдън през 2008 и 2009 г., а третата бе на Ролан Гарос през 2010 г.
Този двубой ще се изиграе в сряда и е последен пети в програмата на Централния корт, т.е. се очаква да започне около 20:30-21:30 ч. българско време. Ако победият отново, Григор и Станислав ще срещнат на четвъртфиналите победителите от мача между Флеминг/Матковски и Клаасен/Буторац.