Бившият непобеден световен шампион в тежка категория Ленъкс Люис сензационно обяви, че би се завърнал на ринга за мач с Владимир Кличко, стига да му бъде платена рекордната сума от 100 милиона долара.

Люис се би за последно преди повече от десетилетие, но пред "Дейли Мейл" заяви, че е готов да се върне сред професионалистите и му трябват само 6 месеца подготовка. Исканата сума от 100 милиона долара пък е над два пъти повече от това, което взе Флойд Мейуедър за успеха си на Сол Алварес.

Люис твърди, че е получил оферта от 50 милиона да прекрати престоя си извън ринга и това се е случило по време на мача на Кличко с Александър Поветкин. Британецът обаче иска два пъти повече. "Това е моята цена и се обсъжда. Казах им, че мога да съм готов след 6 месеца и съм в начална подготовка. Тогава казах, че 50 милиона ще ме извадят от пижамата ми, но сега трябва да мисля за статуса си на непобеден шампион. Това ще им струва 100 милиона", каза 48-годишният ветеран. Люис се би за последно с големия брат Виталий през 2003 година, а срещата завърши скандално. Украинецът водеше по точки, но имаше голяма аркада и двубоят бе спрян в 6-ия рунд, а Люис беше обявен за победител.

"Победих Виталий, така че бих искал да се бия с другия брат, но ще видим какво ще се получи", добави Люис.