Семейство с 3-годишно дете е сред над 300-те души, записали се за крос-похода „Русенско Поломие“, който ще стартира на 12 октомври от поляната под Ивановските скални църкви. Мъникът ще „преброди“ Поломието в специална раница на гърба на татко си и ще усети за първи път туристическата емоция. Сред останалите участници има цели групи от училища, фирми и студенти.
Крос-походът се организира от Природен парк „Русенски Лом“ и Спортно туристическо и природозащитно дружество „Академик“ към Русенския университет.
Общо около осем километра ще изминат участниците сред красотата на Природен парк „Русенски Лом“, докато стигнат финала в центъра на Божичен. Организаторите са се погрижили да има лекарски екип, застраховки, радиостанции и високопроходим автомобил. Отпечатани са и подробни карти на маршрута, върху които ще се прави заверка на контролните пунктове за преминаване. Всички, които финишират успешно, ще получат свидетелства за участие, подписани от кмета Пламен Стоилов.
Крос-походът е част от Европейската седмица на движението и спорта, която ще се проведе от 7 до 13 октомври във всички държави - членки на Европейския съюз.