Непълнолетeн се отърва само с обществено порицание по радиото, въпреки че на три пъти само в рамките на година е бил залавян да кара кола без да има книжка. Всеки друг пълнолетен шофьор на негово място щеше да получи до две години затвор, солена глоба или пробация.
Д.А. изкласил едва до пети клас и зарязал училището. Майка му го отглежда сама и явно не може да контролира какво прави. Според психолозите е умствено здрав, но безотговорен и лекомислен като всеки тийнейджър. От близо 10 години се води на отчет в детската педагогическа стая заради кражби. Основната му слабост обаче са колите. Обича да ги кара, въпреки че прекрасно съзнава, че гази закона, защото няма книжка.
Д.А. неколкократно е залавян от полицията, но като непълнолетен винаги се е отървал и не е стигал до съд. На 8 октомври миналата година обаче направил катастрофа - блъснал форда на роднина в къща. Хлапакът избягал, но скоро бил издирен по описанието на двама очевидци на удара. Четири месеца по-късно същият малък наглец отново бил заловен да кара чужда кола, при това на едно от най-оживените кръстовища в града - между „Цар Освободител“ и „Шипка“. Този път чашата преляла и полицаите го пратили в съда. Законът обаче брани непълнолетните престъпници с особена сила. И така се стигна до нищо незначещото за опасния сериен нарушител обществено порицание по радиото.