Кандидатът на ГЕРБ Румен Русев е новият кмет на Червена вода. Победата му над конкурентката му от БСП Даринка Николова е безапелационна - при 535 действителни гласа съотношението между тях е 433 на 102.
Избирателната активност в русенското село в неделя е била малко под 50%. От 1143 жители с право на глас 545 са отишли до урните. 10 от бюлетините са недействителни.
Румен Русев е роден през 1962 година в Тополовград, но в Русе е завършил ВТУ „Ангел Кънчев“, специалист е по електроника и автоматика. Живее от 2001 година в Червена вода. Работи в птицекомбината, а преди това има управленски опит от работата си в „Мобиком“, „Бетком“ и БТК.
До извънредния вот в Червена вода се стигна, след като бившата кметица Свилена Острева замина на работа в чужбина.  
Частични избори за кмет имаше в неделя и в двемогилското село Помен. Там във вота нямаше никаква интрига, защото за поста имаше само един кандидат - Сетвийе Имамова от ДПС. Тя е и новият кмет на Помен със 179 гласа и 6 недействителни бюлетини. Общият брой на гласоподавателите в селото е 385. Избирателната активност е близо 45%.
Сетвийе Имамова е счетоводител в местната кооперация. Сега тя сяда на стола на бившия кмет Вели Велиев, след като той вече оглави същата земеделска кооперация.