Клуб „Русе“ завоюва титла и два сребърни медала на европейското първенство по бокс за жени в Букурещ. Стойка Петрова /51 килограма/ стана носителка на злато, след като съперничката й във финала Сагатаева не се качи на ринга, а Севда Асенова /48/ и Светлана Каменова /57/ загубиха последните си мачове съответно срещу румънката Дута Стелуца и рускинята Зинаида Добринина. 
Като се прибави бронзът на Деница Елисеева, България, водена от русенския селекционер Павел Сяров, завърши на второ място по медали след отбора на Русия.
„Да станеш шампион след 5 мача, не е никак лесно. Радвам се, че лишенията и усилията ни в подготовката бяха възнаградени. Погледът ми е насочен вече към световното първенство“, каза вчера пред „Утро“ шампионката Петрова.
„Доволна съм от своето представяне, защото спечелих първия си медал от европейско при жените. По-рано имах титла от европейско за девойки и медал при жените от световно. Конкуренцията, особено в олимпийските категории, беше много сериозна. Радвам се, че България показа сила на фона с тази конкуренция“, заяви Светлана Каменова.
Изпълнителният директор на БК „Русе“ Илия Сяров се пошегува, че предвид две от медалистките за Румъния, които се състезават за тима от нашия град, клубът би трябвало да е европейски отборен шампион,   
„Момичетата защитиха по най-добрия начин спортната чест на България. Аз няма какво толкова да кажа, резултатите говорят повече“, каза Сяров пред „Утро“.