Акцията „Не бъди безразличен“ на Общинския приют за бездомни животни в събота събра над 100 русенци около питомците на институцията, които доброволци разходиха в Парка на младежта. Кучетата бяха с балони, върху които бяха изписани призиви за съпричастност и обич.
С оригиналната кампания приютът информира гражданите за дейността си и за това как те могат да помогнат на бездомните животни.
Най-добрият вариант е хората да осиновят куче, но не всички имат тази възможност, затова предлагаме друг вариант - да станат доброволци и да помагат на нашите питомци, като от време на време идват при нас и им отдават своите грижи и любов, пояснява ветеринарният лекар д-р Гергана Витанова. Един от начините е да разхождат животните, защото за персонала това е непосилна задача.
В края на акцията от приюта отчетоха, че около 5-6 души са пожелали да осиновят кучета, намерили и се желаещи и за доброволци.
За инициативата „Не бъди безразличен“ приютът  благодари на всички, които са помогнали - фирмата за партита „Веселяците“, рекламна къща „Антони реклама“ и сдружение „Грижа и подслон за всеки“.