19-годишен младеж от Щръклево помете дървета и табели, след като изгуби управлението на шофирания от него мерцедес с русенска регистрация и прелетя в насрещното платно.
Инцидентът станал в неделя около 2.45 през нощта по пътя Варна-Русе на входа на града край хипермаркет „Джъмбо“. Шофьорът и возещият се до него пътник на 20 години са настанени в хирургичното отделение на русенската болница. Водачът е с много травми, но в сравнително стабилно състояние, а спътникът му е контузия на белия дроб. Оцеляването им граничи с чудо, като се има предвид размазания автомобил. Причината е, че ударът е бил поет основно от задницата на мерцедеса.
Причина за катастрофата със сигурност е страхотно високата скорост, с която колата се е движила. Очакват се резултатите от кръвните проби, за да се разбере дали и алкохолът има пръст в инцидента.
19-годишният водач на идващия от посока Варна мерцедес загубил управлението на автомобила, натиснал рязко спирачки, но не успял да го овладее и навлязъл в насрещното. Колата се блъснала в бордюра и се е ударила последователно в знаци и дървета, като при последния удар е изхвърлена обратно на пътя. В резултат от удара е смачкана цялата кола. Пречупена е и указателна табела, която насочва шофьорите за Кубрат. 
Почти сигурно е, че това са поредните пострадали младежи в безумните улични гонки в стил „Бързи и яростни“. Има информация, че доста преди инцидента автомобили са се състезавали в този участък и са вдигали нетърпим шум.