Най-добрият състезател по спортно у-шу в България е 15-годишният Иван Иванов, възпитаник на СК „Калагия“ и  клуба по у-шу и тайчи към Общински младежки дом, Русе. Това стана ясно след състезанието за висшите категории по спортно ушу от втория кръг на Държавното първенство на 6 октомври в Бургас.
Възпитаникът на главен треньор Мария Неделчева, който е и европейски вицешампион, получи единодушната оценка на специалистите от БФУШУ, че може достойно да представя България на големи международни състезания.  В Бургас Иван Иванов спечели 3 златни медала в 3-те форми от висша международна категория /гуйдин/: форма с дълго оръжие - тояга, с късо оръжие - сабя и форма без оръжие.
Много добре се представи за първи път във висшите нива с голямо лично постижение Светла Бонева, 14г., която спечели 2 сребърни медала във висшите международни форми /гуйдин/: с дълго оръжие - копие и форма без оръжие. Председателят на клуба Мария Неделчева беше член на съдийската комисия.
Само преди няколко месеца СК „Калагия“ беше единственият представител на България на официалния Европейски шампионат по традиционно у-шу в Букурещ, където зам.-председателят на клуба Искра Бонева стана европейски вицешампион в дисциплината „къси тайчи оръжия“, а Иван Иванов спечели бронзов медал при мъжете в дисциплината „други тайчи оръжия“. Председателят на клуба, европейски вицешампион по тайчи Мария Неделчева, беше съдия в четирите състезателни дни на европейския шампионат.
Най-добрите състезатели на „Калагия“ от всички останали възрастови групи се готвят за следващия кръг на държавното първенство в Бургас и за официалния европейски шампионат по спортно у-шу и по вътрешни стилове, който ще се проведе отново в румънската столица.