23-годишен русенец отива за 4 години в затвора за блудство. Симеон Димитров отмъкнал гаджето на приятеля си и след като блудствал с него, го изоставил в Червена вода.
За отвличането троен състав на Окръжния съд вчера даде на Симеон 3 години лишаване от свобода. За извършеното блудство чрез заплаха съдът постанови 4 години затвор, така че в крайна сметка момчето ще изкара зад решетките по-голямото наказание.
Според обвинението на 20 юни Симеон взел с колата си свой приятел и гаджето му и тримата решили да отидат на пикник на езерото в Лесопарка. Спрели край пристана с лодките. Приятелят отишъл до заведението да купи нещо за хапване, а Симеон потеглил към гората и там започнало страшното за момичето. След гаврата той откарал жертвата си до Червена вода и я свалил в началото на селото. Случаен минувач видял разплаканото момиче и звъннал в полицията, която вече издирвала Симеон по подаден от приятеля му сигнал за отвличане. В 20 часа вечерта той бил заловен и вкаран в ареста.
На делото вчера се разбра, че Симеон вече има предишни условни присъди и явно това е мотивирало съда да го накаже ефективно. Присъдата може да се обжалва в 15-дневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново.