Двама русенци осъдиха „Енерго-Про“ за неправомерно начислени 2249 лева за ток. С тях гражданите, успели да преборят енергийното дружество от януари насам, станаха общо шест.
Сумата 896.50 лева  на И.Г. е била начислена на 29 март, но абонатът смята, че електромерът му измерва грешно потребената енергия. Според жалбата издадените протоколи за използвания от него ток в имота му на ул.“Н.Й.Вапцаров“ в кв.“Дружба 3“ не били съставени по надлежния ред и И.Г. иска отмяна на натрупаната от 10 октомври 2012 до март тази година сметка. Въпреки оспорения иск от „Енерго-Про“ Районният съд постанови, че И.Г. няма дълг към компанията, тъй като електромерът му е отчитал грешка над 70%. Отделно фирмата трябва да плати 155 лева разноски по делото.
Н.Х.К. пък успя да осъди енергото да му върне платените 1351.63 лева за период от август 2012 до февруари тази година. След като разгледа жалбата, Районният съд определи, че сумата е начислена неправомерно и постанови парите да се върнат на ищеца. Двете решения могат да се обжалват пред Окръжния съд в двуседмичен срок.