Около 45 000 лева са събрани в Русенска митрополия при нейните дарителски акции за градежа наново на храма „Всех Святих“. Това съобщи счетоводителят на митрополията Даниел Николов. Кампанията на църквата вървеше паралелно с тази на инициативния комитет за възстановяването на емблематичния за Русе храм, съборен през 70-те години от комунистическата власт.
Дарителите са както заможни русенци, хора с добре развиващ се бизнес, така и църковни люде, които даряват от сърце, макар и по-скромни суми. Някои от авторите на щедрите жестове изрично посочват какво да бъде закупено с тяхната лепта - ценна утвар за възобновения храм, свещници. Желанието на бизнесмена Асен Генов, например, който е дарил около 2000 лева, било да се купят църковни потири и да се избродира плащаница, върху която по настояване на Генов са извезани и неговите инициали. 
В момента събирането на средства в русенски храмове продължава, каза Даниел Николов, като посочи, че дарителски касички има в храмовете „Св.Георги“, „Св.Богородица“ и „Св.Троица“. Напоследък обаче хората очевидно са притеснени от кризисните времена - в касичката на „Св.Троица“ за последния месец се били събрали едва 200 лева.