Цели 14 български тенисистки намериха място в основната схема на единично на международния турнир за жени в Русе, който е с награден фонд 10 000 долара и е от календара на БФТ и ITF.

Водачка в схемата е националката Изабелла Шиникова, втора поставена е Виктория Томова, а №3 е Борислава Ботушарова. Шиникова открива програмата на централния корт във вторник от 10 часа с двубой срешу квалификантката Федерика Арчидяконо от Италия.

Томова също започва срещу италианка - Аличе Матеучи, но тя ще излезе на корта в сряда. Шампионката от турнира във Варна Ботушарова среща Ани Вангелова, като двубоят също е в програмата за сряда. При успех на Борислава е много вероятно още на осминафинал да се изправи срещу Вивиан Златанова, от която загуби вчера на финала в Албена. Златанова играе в първи кръг с преодолялата квалификациите Невена Георгиева.

Във вторник още четири българки ще стартират на сингъл. Далия Зафирова, която спечели на двойки в Албена с Ева Вакано от Холандия, играе с рускинята Иванка Карамалак.Получилата "уайлд кард" Елизабет Данаилова среща Лорена Константин от Румъния.Друга тенисистка с покана от организаторите - Джулия Терзийска, играе с молдовката Даниела Чобану. Преминалата през квалификациите Никол Йорданова ще срещне №6 в схемата Хюлия Есен, която представя Турция, а в БЪлгария е известна с фамилията Велиева.

В сряда започват участието си още квалификантките Габриела Михайлова и Виктория Желева, както и Александра Караманолева и Десислава Златева.