Рафаел Надал ще бъде съперникът на Новак Джокович в неделния финал на „Ролан Гарос”. Това стана факт, след като испанецът надви с 3:0 сета Анди Мъри, в отделните част 6:3, 6:2, 6:1. Испанецът изигра страхотен двубой и тотално надигра опонента си, който пък бе далеч от най-добрия си тенис.

Благодарение на успеха Надал се класира за финал на любимия си „Ролан Гарос”. Световният №1 ще търси рекорден 9-и триумф в неделя, а негов съперник ще бъде подгласникът му в ранглистата Новак Джокович.

Двамата се познават отлично, като до момента имат изиграни 41 дуела, в които Матадора има леко предимство – 22:19 победи. Джокович обаче е спечелил последните 4 двубоя помежду им, в това число и финалът на клей в Рим преди няколко седмици.

За втори път Надал и Джокович ще спорят за трофея от френската столица. Първият бе през 2012-а, когато финалът се проточи в рамките на два дни (заради дъжд), а Рафа се наложи драматично с 6:4, 6:3, 2:6, 7:5.

Ако успее да спечели титлата, Рафаел Надал ще изравни по отличия от Големия шлем (14) легендата Пийт Сампрас. От своя страна пък сърбинът е на успех от т.нар. Кариерен шлем, след като вече е печелил отличията от останалите 3 Мейджър турнира.