Мирослав Миронов не е вече старши треньор на „Дунав“. Официалната формулировка от вчера е, че наставникът излиза в болнични след изключително неприятната домакинска загуба с 1:3 срещу „Добруджа“. В последните есенни мачове отборът ще бъде ръководен от помощник треньора Самир Мъстънов.
„Аз съм готов да работя с Миронов и занапред, но бе време да реагирам. Тази серия от загуби ни дойде в повече. Струва ми се, че Миронов направи системни тактически грешки особено при редене на защитата. Може би трябваше да залага през първите полувремена на повече опитни хора в нея. Освен това отборът не изглежда добре физически. Поемам лично цялата отговорност за направената смяна“, каза пред „Утро“ президентът на ФК „Дунав“ д-р Симеон Симеононв.
На въпроса дали преговаря с други треньори, той отговори, че интерес към „Дунав“ има от поне 5-6 души с добри визитни картички.
„Не знам обаче дали сега, когато ни остават само 4 мача, трябва да назначим нов човек. Самир Мъстънов познава добре обстановката в клуба и затова смятам, че заслужава да получи кредит на доверие“, заяви Симеонов.
По повод последните събития за вчера следобед бе определена извънредна тренировка, на която футболистите научиха за направените промени.
„Утро“ разговаря и със самия Миронов. От разговора се създаде впечатление, че той все още не е информиран за решението на клубния шеф, защото каза: „Такива са моментните ни възможности. Повтаряме едни и същи грешки. Ясно е, че през зимата трябва да направим по-добра селекция, за да съберем точки и да изплуваме“.
А мачът срещу „Добруджа“ просто не се нуждае от коментар. Ивайло Димитров наказа безхаберната за кой ли път русенска защита с гол в 3-а минута, Симеонов направи 0:2 от дузпа, Владо Каптиев върна едно попадение след почивката, но отново Димитров прониза русенската врата за 1:3.   
„Дунав“: Сашев, Джелилов (64 - Александров), Милчев, Стоян Георгиев, М. Иванов, Раденцов, Мамаду, Ал. Георгиев (46 - Димов), Л. Иванов, Стоев, Димитров (46 - Владимир Каптиев).