18 месеца условно даде Русенският районен съд на врачката Николина С., задето излъгала наивна жителка на Бръшлен - обещала да й развали черната магия, а всъщност просто я обрала. Присъдата може да бъде обжалвана.
36-годишната ромка с едва избутан втори клас е осъждана за кражба. Затова решила да се преквалифицира и започнала да се занимава с врачуване и разваляне на магии. През февруари Николина видяла на двора пред къщата й Бръшлен възрастна жена и я помолила за вода. Влязла в къщата заедно с нея и веднага започнала да цъка с език: била усетила злите духове още от прага. Тогава Николина обяснила на набелязаната жертва, че й е направена черна магия и обещала да я отърве. Трябвало само да й даде всички пари, които има в къщата за малко, колкото да им „чете молитва“, а после щяла да ги върне.
Добродушната бабка се разшетала, събрала 140 лева и ги връчила на спасителката. Тя пък започнала да ги огъва в стари вестници и кърпи, като същевременно изредила всички безсмислени заклинания, за които се сетила. След „ритуала“ обявила тържествено, че за да се прогони магията, направеното вързопче трябва да се пъхне под дюшека и да остане там цялата нощ без да се отваря. И си тръгнала.
След като изпратила гостенката обаче, бабата взела да се терзае от съмнения. Решила все пак да развърже кърпата предсрочно и разбрала, че „черната магия“ току-що си е тръгнала с всичките й пари.
Ужилената жена веднага сигнализирала в полицията, така Николина била бързо заловена и дори парите все още били у нея.