Белгийски юноша съживи надеждите на Манчестър Юнайтед да защити титлата си.

18-годишният Аднан Янузай донесе победата срещу домакина Съндърланд с два гола в рамките на 7 минути в началото на второ полувреме, след като отборът му губеше с един гол.

"Черните котки", които са на последно място със само една точка, поведоха още в 5-та минута чрез Крейг Гарднър след добра атака, предизвикала разбъркване през вратата на гостите. Напосоки изчистена, топката попадна в краката на централния защитник Неманя Видич, но той не можа да я избие, Гарднър я грабна от краката му и по диагонала прати топката в мрежата.

С най-лошия старт в първенството от 1989 г. и на път да запишат трета поредна загуба, Юнайтед се хвърлиха в атаки, но изравниха чак през второто полувреме. В 55 минути Янузай засече центрира по тревата топка от Патрик Евра и с прецизен удар промуши топката между защитниците на Съндърланд. В 62 минута Нани извърши типичен свой пробив по крилото, след което центрира. Бившият "червен дявол" Джон O`Шей изби с глава топката, която обаче отиде при младока и той с красиво воле от ъгъла на наказателното поле донесе победата.

Съндърланд, който до този бе създал немалко опасни положения, при едно от които Юнайтед трябваше да изчиства топката от голлинията, направи опит да натисне и изравни, но безуспешно. Дори в самия край на мача Ван Перси можеше да увеличи разликата, след като остана сам срещу вратаря на домакините Уестууд, но топката профуча на сантиметри от греда.

С поледата Юнайтед се изкачи на 9-то място.

Начело е Ливърпул, който победи гостуващия Кристъл Палас с 3:1. Ето и останалите резултати:

Кардиф-Нюкасъл 1:2
Фулъм-Стоук 1:0
Хъл-Астън Вила 0:0
Манчестър Сити-Евертън 3:1

В неделя играят: Норич-Челси и Саутхямптън-Суонси (двата мача са от 14,30 часа бълг. време), както Тотнъм-Уест Хям и Уест Бромич-Арсенал (тези мачове са от 17 часа бълг. време)