Eвропейският шампион Байрен Мюнхен се изкачи на върха в Бундеслигата след равенство като гост на Байер Леверкузен, но и след изненадващата загуба на гостуващия Борусия Дортмунд от съименика им от Мьонхенгладбах.

Последната загуба на баварците бе преди година, те вече имат 33 мача без загуба и са на път да изравнят рекорда на Хамбург от 1983 г., който бе записал 36 срещи, без да бъде победен.

В дербито на "БайАрена" баварците има пълно превъзходство, но не успяха да го материализират благодарение най-вече на стража на "аспирините" Бернд Лено, спасил отбора си от загуба. Байерн откри резултата в 29-та минута с гол на Тони Кроос, след центриране на Франк Рибери, който се бе справил с двама защитници на домакините.

Радостта обаче на еврошампиона трая не повече от минута. Буквално при ответната атака "аспирините" изравниха след разбъркване пред противниковата врата, при което баварският вратар Мануел Нойер на два пъти избиваше топката, но все в краката на атакуващите домакини. При второто избиване топката попадна у Сидни Сам, който само я чукна в опразнената врата. До края на мача баварците продължиха с атаките, но и Лено продължи да спасява. Така мачът завърши 1:1

Байерн е вече първи с 20 точки. На свой ред "аспирините" със спечелената точка делят второто място с Борусия Дортмунд - с по 19 точки.

Останалите резултати:
Шалке-Аусбург 4:1
Щутгарт-Вредер 1:1
Волфсбург-Айнтрахт Брауншвайг 0:2
Майн-Хофенхайм 2:2
Хановер-Херта 1:1 (петъчният мач)

В неделя играят:
Нюренберг-Хамбург и Фрайбург-Айнтрахт Франкфурт