Заподозреният в убийството на жена си 54-годишен Тодор Тодоров вчера бе настанен за постоянно в русенския арест с определение на Русенския окръжен съд. Той вече официално е обвиняем за жестоката саморазправа с Мелиса Тодорова.
Както „Утро“ писа, Мелиса изчезна мистериозно в края на юли тази година след поредния скандал в семейството. Наколко дни след това съседи в блок 5 на „Дружба 3“ биха тревога, че от апартамента на Тодорови се разнася миризма на разлагаща се плът. При огледа на жилището бяха открити косми, а пред вратата - неизчистено петно кръв. Но Мелиса сякаш беше потънала вдън земя. Тогава Тодор беше прибран за разпит, но след това освободен. След сигнал от приятел на Тодор, на който той доверил, че е убил Мелиса и я е скрил на място, където никой няма да я открие, разложеният труп на жената беше намерен в Русенски Лом, в закрито от крайречна дървесина място между Иваново и Кошов. Съдебните експерти откриха рани от нож по жената и бяха категорични, че става дума за убийство.
Междувременно Тодор беше успял да замине за Германия. Прокуратурата издаде европейска заповед за ареста му. Тодор бе задържан от немски спецчасти в Хамбург и докаран обратно у нас, а вчера съдът го задържа на сигурно място в ареста, докато тече разследването.